Митове и факти за лазерната епилация

Митове и факти за лазерната епилация

Всички дами, а и не само дамите, се борят с нежеланото окосмяване по различни начини. За съжаление повечето методи за обезкосмяване са с краткотраен ефект и обикновено отнемат голяма част от времето ни. Един метод, обаче, изпъкна между останалите и това е лазерната епилация. Все по-нашумяла последно време, тя буди противоречиви мнения и това обикновено се случва при хората, които не са се възползвали от нея и се доверяват на догадки.

Лазерната епилация претърпя еволюция през последните години и от изключително болезнена, дискомфортна и непозната процедура, тя се превърна в почти безболезнена процедура с доказан ефект в дълготрайното обезкосмяване. Самата технология беше изключително усъвършенствана и доказа своята безопасност. Въпреки това, все още съществуват митове, свързани с нейното действие и е време те да бъдат развенчани.

МИТ 1: Процедурата е болезнена

ФАКТ 1: Направена с модерна апаратура, процедурата не причинява почти никакъв дискомфорт 

Този мит все още съществува, защото незапознатите хора казват, че лазерната епилация е болезнена. Лазерната технология претърпя еволюция и самата технология толкова много се промени и подобри, че няма почти нищо общо с предлаганата услуга в началото. С модерна апаратура, каквато е използваната от нас Elysion Pro, изпитвате минимален или никакъв дискомфорт. 

МИТ 2: Процедурата е опасна

ФАКТ 2: Процедурата е напълно безопасна, когато се извършва от опитни професионалисти и с висококачествена апаратура

Може би това е най-обсъжданият мит. Има вярване, че тази популярна последно време процедура може да бъде опасна за кожата. Всъщност професионалното оборудване за лазерна епилация винаги е одобрено, преди да бъде предоставено на потребителите. Именно такава е технологията Elysion Pro, която използваме в козметично студио Angel Skinlab. Импулсите от светлинна енергия, използвани по време на процедурата за лазерна епилация, са предназначени да нагряват и унищожават само космените фоликули, оставяйки заобикалящата кожа неувредена. Именно поради тази причина е изключително важно да изберете внимателно салон за лазерна епилация, където приоритет ще бъде не само красотата, но и здравето ви!

МИТ 3: За дълготраен ефект са нужни години

ФАКТ 3: Само няколко процедури са нужни, за да забележите ефекта от лазерната епилация

Растежът на космите има различни фази и цикли. Поради тази причина са необходими няколко процедури, за да забележите резултатите. Броят процедури зависи от третираната зона и от спецификите на вашата кожа. Обикновено за няколко месеца може да бъде направен пълният цикъл на цялостно обезкосмяване и да се радвате на кадифено гладка кожа.

МИТ 4: Лазерната епилация е недостъпно скъпа

ФАКТ 4: Лазерната епилация е най-изгодният вариант в дългосрочен план

В дългосрочен план, лазерната епилация е най-изгодната опция от една страна като съотношение цена-качество и от друга – като спестено време и очаквани резултати. Получавате трайни резултати много по-бързо с много по-малък разход на време от ваша страна що се отнася до посещения при козметик или болезнени процедури в домашна обстановка.

МИТ 5: Лазерната епилация не е ефективна при тъмна кожа

ФАКТ 5: Модерните технологии за лазерна епилация са напълно ефективни, независимо от цвета на кожата

В далечното миналото, апаратите за лазерна епилация наистина не позволяваха премахване на косми при тъмна кожа, поради факта, че лазерът не можеше да отличи тъмния косъм от кожата, съответно да обработи косъма. Модерните технологии, като технологията Elysion Pro, с която работим в козметичен салон Angel Skinlab, прецизират напълно работата на лазера и позволяват неговото насочване към корена на косъма, за да го унищожат.

МИТ 6: Лазерна епилация през лятото не се прави

ФАКТ 6: Лазерна епилация може да се извършва през цялата година

Може да посещавате процедури по лазерна епилация през цялата година. Съветваме ви да стартирате през студените месеци, за да се радвате на кадифено гладка кожа когато започнат топлите дни, но това не е задължително. Ако посещавате процедура за лазерна епилация през лятото, единственото условие е да не излагате на слънце третираната кожа преди или след процедурата.

Надяваме се с тези доказани факти да сме развенчали митовете и да сме разсеяли съмненията относно ефекта и действието на тази процедура. За да се убедите лично, заповядайте в салон Angel Skinlab в София, на ул. Свети Седмочисленици 9, където ще ви дадем допълнителна информация за процедурата и ще обсъдим заедно вариантите за вас.

Вече сме на нов адрес

ул. Свети Седмочисленици 9, София, България