ХИМИЧЕН ПИЛИНГ

За чисто и подготвено лице

Цена: 100-120 лв.

Химичен пилинг за лице е козметична процедура, която дава бързи и много ефективни резултати при многообразие от проблеми с кожата. Той ефикасно заличава фини бръчици, тъмни петна, белези, черни точки, неравности по кожата и решава тежки проблеми като себорея, хиперпигментация, акне, розацея, мелазма, ихтиоза, кератоза и много други. А също и увредена от излагане на UVA/UVB лъчи кожа, както и проблемна кожа, свързана с интензивно тютюнопушене.

Как действа нашият химичен пилинг за лице?

Дали се нуждаете от химичен пилинг за лице следва да прецени Вашият естетичен терапевт. Процедурата представлява третиране на кожата с химически активни вещества, които предизвикват химическа ексфолиация. Нейната дълбочина зависи от проблема, който се третира, като пилингът може да премахне не само най-външния слой на кожата, но и вътрешните увредени слоеве. Ефектът е премахване на увредената кожа, което позволява на здравата кожа активно да се регенерира – тя започва усилено да расте, клетките се обновяват и започва бързо производство на колаген и еластин. На практика химичният пилинг за лице позволява на кожата по естествен път да се възстанови, да придобие свеж и здрав вид.

Болезнена ли е процедурата?

Съществуват три типа пилинг – повърхностен, среден, както и дълбок. Макар за много хора самото название на процедурата да носи усещане, че тя е болезнена, причиняваща сериозен дискомфорт, това не е така. Всички продукти, с които кожата се третира, са напълно безопасни и причиняват минимален дискомфорт, който е сравним с ефекта на затопляне или леко парене върху зоната, която се обработва. В същото време допълнителната вентилация на въздух около лицето, което подлежи на пилинг, значително допринася за облекчаването на евентуални неприятни усещания. След приключване на процедурата на третираната кожа се поставя фотозащитен продукт и терапевтът дава подробни указания какви грижи следва да се полагат за лицето в следващите няколко дни – каква козметика е необходима, какъв слънцезащитен крем следва да се употребява, как да поддържате правилно кожата на лицето.

Колко процедури са нужни?

Това е индивидуален въпрос, на който може да се отговори след преценка какъв и доколко сериозен е проблемът. Дълбочината на пилинга също зависи от преценката на терапевта, който може да Ви разясни подробно защо се нуждаете от него и в какви случаи е нежелателно кожата да се подлага на такъв тип третиране.

химичен пилинг за лице

Абонирай се и вземи промокод за 30 лв.

*важи за първо посещение за лазерна епилация или козметична процедура

Вече сме на нов адрес

ул. Свети Седмочисленици 9, София, България